Kylling i fad (fra 6 mdr.)

Stave af sød kartoffel (fra 6 mdr.)

De her labaner fik jeg inspiration til på instagram kontoen my_kids_lick-the_bowl. En blog som er værd at følge, hvis man engang imellem står med håret i postkassen og mangler inspiration til ungerne derhjemme.

Så hvorfor er den her opskrift værd at begive sig ud i?

TRE INGREDIENSER

30 MINUTTER (fra du kaster dig ud i det, til du kan servere noget, som – forhåbenligt – bliver spist)

Desuden kan den være en super god snack til efter vugger, en nem tag-med-på-turen ting til at give barnet i klapvognen, en god øvelse til gummer og fingre og kan selvfølgelig også spises af de voksne, enten som de er eller med en guacamole til.

Så her kommer den.

Den nemme snack til både små pølsefingre og trætte forældre.

Ingredienser: 

300 gram sød kartoffel

80 gram havregryn

10 gram smør

Tilberedning: 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft og gør en bradepande klar med bagepapir.

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre (ca. 10 minutter afhængig af størrelsen).

Blend imellemtiden havregrynen helt fint.

Tilsæt kartoflerne samt smøren til blenderen og blend det hele til en blød masse.

Brug fingrene til at brede kartoffelmassen ud på bagepapiret i et tynd lag.

Stil det midt i ovnen og lad den få 15 minutter.

Tag pladen ud af ovnen og brug en kniv eller pizzaskære til at skære små hapsere ud.


 

Bonus info: De kan opbevares i køleskabet i tre dage og kan fryses ned. Personligt ville jeg dog give dem en tur i ovnen efter fryseturen, men prøv dig frem. Du kan desuden læse mere fryse-køle-optøningsregler her, hvis du bare ikke kan få nok af den slags bonusinfo.

Og til sidst…aner du ikke, hvad du skal bruge eventuelle resterende kartofler til, så kan du finde inspiration her (til mos), her (til snacks) og her (til aftensmad).

2 kommentarer

  • Katrine

    Tak for mega god inspiration !
    Hvordan skal konsisten være på de snacks ? Mine blev lidt bløde?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Kære Katrine,
      Tak 🙂
      Mine bliver også bløde – altså ikke som knækbrød. Man kan eventuelt med fordel give dem et par minutter på grill-funktionen i ovnen, hvis de skal være mere sprøde. Men de helt små herhjemme kunne dog godt lide den bløde konsistens.
      God dag 🙂
      Majbritt

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling i fad (fra 6 mdr.)