Rødbedegrød (fra 6 mdr.)

roedbedegroed Jeg kan blive helt glad, hvis jeg kan få "snydt" grøntsager i ungerne helt fra morgenstunden. Så føler jeg mig allerede halvt i mål inden klokken er syv, hvilket er en meget rar følelse. Derudover elsker jeg, når morgenmaden får en smule variation. Det er ikke ofte, at det sker, da både jeg og ungerne helt klart foretrækker banan-havregrød til morgenmad. Denne grød er dog næsten ligeså sød, og derfor gik det let med at få børnene til at smage. Denne version kan serveres fra 6 måneder, da den er fyldt med fiberrige rødbeder. Du kan læse mere om de forskellige anbefalinger og hvorfor rødbeder først må serveres fra 6 måneder her. Ingredienser:  (en stor portion) 1/2 dl. finvalset havregryn 1,5 dl. vand 30 gram kogt rødbede 60 gram æble 1/2 tsk. vanilie Tilberedning:  Blend rødbeden med æblet, samt halvdelen af vandet, til en helt ensartet lyserød mos. Varm en gryde op med alle ingredienserne og lad den varme under omrøring i ca. 2 minutter til du har en tyk lækker grød. Tilsæt eventuelt fedtstof (1 tsk. pr. portion) samt modermælkserstatning/modermælk, hvis dit barn er under 9 mdr. eller hvis du ønsker en mere flydende konsistens. roedbedegroed1 Tip: Du kan læse mere om hvor meget frugt og grønt man anbefaler til børn her.