Grønne boller (fra 9 mdr.)

Disse lækre boller overrasker helt vildt. De er så voldsomt smagsfulde og bløde, at jeg allerede her en time efter at have bagt den første portion overvejer at bage endnu en omgang. Både børn og voksne elsker dem og bedst af alt; De er vildt nemme at lave. Ingen hævetid og derfor kan man få boller på 30 minutter. Ideen til dem kommer fra en virkelig anbefalingsværdig kogebog Regnbuemad af Signe Moesby Leth. Trænger man til inspiration til lækker, indbydende vegetarisk mad, så er det et must køb! Man kan ikke andet end at have lyst til at lave farverig mad, når man har den bog i køkkenet. Jeg havde ikke alle ingredienserne til bollerne hjemme, så dette bliver min version af opskriften. Ingredienser:  (15 boller) 3,5 dl. lunkent vand 50 gram gær 1 spsk. akaciehonning (undlad hvis dit barn er under 1 år) 2 dl. revet squash 1 tsk. havsalt 1/2 tsk. kardemomme 3 store håndfulde spinat, finthakket 1 æg 1 dl. solsikkekerner 2 dl. havregryn 3 dl. hvedemel med fuldkorn 2 dl. hvedemel 3 dl. manitoba hvedemel (eller speltmel) Tilberedning:  Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt derefter alle ingredienserne. Tilsæt melet løbende under imens du ælter eller lader dejen ælte på maskine. Dejen skal være klistret. Form bollerne med en ske. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Sæt bollerne i en uopvarmet ovn, og bag dem i 20 minutter på 200 grader varmluft, til de er let gyldne.