Pasta-himmel (6)-9 mdr.)

Dette er bare en optimal ret. Ikke nok med at den er relativ sund - her snakker vi ca. 350 kcal pr. portion for folk, som kan overskue at tælle den slags op. Den er også nem at lave og derfor super taknemmelig, når man skal brødføde både voksne og børn. Bonus tip iøvrigt...! Blend en lille portion af retten til husets yngste (tilsæt eventuelt modermælkserstatning/modermælk, så konsistensen bliver baby-venlig) og udfordr den yngstes smagsløg. Eller giv den lille fætter nogle pastaskruer til at øve the good old pincet-greb med, imens I smovser I jer. Hvis dit barn lige er startet med at spise fast føde fra 6. måneder, så vent en måneds tid inden du introducerer denne smagsbasker. Retten er iøvrigt inspireret kraftigt af en gammel opskrift i Alt for Damerne (yes yes..!) og er oprindeligt opfundet af Maria Steenberger. Mangler du mere inspiration til familiemad, så kan du finde det lige her. Ligesom du kan finde inspiration til super-mos med kød i lige her. Ingredienser:  2 gulerødder 1/4 frisk rød chili 1 dåse forkogte kikærter 2 fed hvidløg 1 tsk. frisk rosmarin 4 spsk. olivenolie 1/4 chorizopølse 1/2 glas hvidvin (alkoholen fordamper!) 1/3 dåse tomater 1 l bouillon (jeg brugte oksebouillon) 100 gram fuldkornspasta   Tilberedning:  Blend gulerod, chili, hvidløg og halvdelen af rosmarin og halvdelen af kikærterne til en fin masse. Hak chorizopølsen i små tern Steg pølse og den blendede masse i olivenolie i nogle minutter. Tilsæt hvidvin og lad det simre. Tilsæt resten af kikærterne, rosmarin og de flåede tomater og lad det simre yderligere to-tre minutter. Tilsæt halvdelen af bouillonen og lad det hele koge op inden du tilsætter pastaen. Tilsæt mere bouillon efter behov. Lad det hele koge ca. 10-12 minutter og smag om pastaen er færdig til servering.