Sunde boller (fra 9 mdr.)

boller En af de typer boller, som er uundværlige hjemme hos os. Sprøde på ydersiden og dejligt fugtig-bløde indvendigt. De er optimale at have til ulvetimen. Lækre at overraske med i weekenden. Gode at sidde med i bilen. Og gode at bekæmpe sukkerlysten med, når ungerne er lagt og Netflix startes. De er tilmed forholdsvis nemme at lave, ser man bort fra dej-fingrene og hævetiden. Jeg har valgt at bage dem i silikone muffinsforme. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt. Ingredienser:  (til ca. 22 små boller) 50 g. gær 4 dl. lunkent vand 250 g. hytteost 1 lille æble 4-5 dadler uden sten 1 tsk. kardemomme 350 g. hvedemel 50 g. finhvalset havregryn 200 g. fuldkornshvedemel Tilberedning: Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål. Skær æblet i mindre stykker og blend det fint, sammen med dadlerne, i en miniblender. Alternativt riv det på et rivejern og hak dadlerne med en kniv. Hæld æble, dadler og hytteost ned i skålen til gærblandingen. Tilsæt kardemomme, hvedemel, havregryn og fuldkornsmel og ælt dejen godt. Gerne i en røremaskine. Dejen er ret klistret og skal kun lige akkurat slippe kanterne. Lad dejen hæve en times tid. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Fordel dejen i formene eller brug en spiseske til at forme små boller på en bageplade med bagepapir. Sæt pladen ind midt i ovnen og bag dem i 15 minutter.