Kylling i karry (fra 9 mdr.)

kylling-i-karry-filter Jeg ved ikke hvorfor, men kylling i karry lyder bare super kedeligt. Sådan lidt hverdagskedelig. Det var dog indtil jeg faldt over en opskrift som Christian Bitz havde brygget sammen. Hans version er nemlig langt fra kedelig og passer egentligt heller ikke til hverdage, da den kræver lidt ekstra tid, end hvad der oftest er på hverdage med børn i huset. Jeg har redigeret en smule i den oprindelige opskrift, og vi herhjemme er vilde med den. Måske det også kan blive en favorit hos dig? Ingredienser:  (4 personer) Kylling:  1 stor kylling 1 løg 1 økologisk citron 4 lauerbærblade Salt og peber Tilberedning:  Pil løget og skær det i kvarte. Skær citronen i både. Kom alle ingredienserne i en stor gryde. Dæk kyllingen med vand og sæt låg på. Når vandet koger, fjerner du låget og lader kyllingen koge i ca. 50 minutter, eller indtil kyllingekødet nemt falder af benet. Gem halvdelen af kogevandet fra kyllingen til karrysovsen. Lad kyllingen køle af. Pil herefter kødet af og kom det i en skål. Karrysovs:  Ingredienser:  3 æbler 3 gulerødder 2 løg 1 spsk. smør 1 spsk. karry 2 dl. madlavningsfløde 8%. 2 spsk. soya 1 god bouillonterning Salt og peber Tilberedning:  Pil løget og skær i mindre stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Skær æblerne i små tern. Rist det hele i en gryde med smørret i 5 minutter. Tilsæt karry og rist videre i nogle minutter. Tilsæt kogevandet fra kyllingen, soya og bouillonterning og kog op. Tilsæt madlavningsfløde og lad simre i fem minutter. Smag til med salt og peber. Tilsæt til sidst kyllingen. Server med fuldkornsris eller brød til.
Tip: Husk at dit barn fra 9 mdr. må begynde at få små mængder komælk. Min dreng fik derfor lov at smage denne ret, som jeg dog skar i mindre stykker, så det var nemmere for ham. Ren succes!