Shepherds Pie (fra 6 mdr.)

shepherds-pie Kender I den type opskrift, som man bare vender tilbage til gang på gang? Den type som smager vildt godt, er forholdsvis nem at lave, børnene elsker og som samtidig ikke er helt kriminel at servere. Sådan har vi det med Shepherds Pie. Størstedelen kan tilmed laves i forvejen, sættes i køleskabet, for at blive sat i ovnen lige inden spisetid. Det er da bonus! Min yngste spiste lystigt med, men hvis du har en helt lille nybegynder i kød-spisning, så blend eventuelt lidt af retten inden servering. Ingredienser:  (ca. 5 personer eller lidt til fryseren eller dagen efter) 800 g. oksekød 3-7% fedt 250 g. gulerødder (ca. 4 stk) 150 g. grønne bønner 1 bundt forårsløg 3. spsk. tomatpuré 1 spsk. balsamicoeddike 2 spsk. soya 2 dl. rødvin 1 tsk. timian (frisk eller tørret) 2 dl. vand 1 dl. kyllingebouillon Salt og peber Olie til stegning 750 g. kartofler 2 æggeblommer Salt og peber 100 g. mozzarella Tilberedning: Brun kødet i lidt olie i en gryde. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Rens bønner og forårsløg og hak fint. Når kødet er brunet tilsættes grøntsagerne og steger med et par minutter. Tilsæt nu tomatpuré, balsamico, soja, rødvin, vand, bouillon og timian. Smag til med salt og peber. Lad retten simre til væsken er kogt godt ind. Imens skrælles kartoflerne og skæres i tern. Kog dem til de er møre, i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra og mos eller stavblend kartoflerne. Vend æggeblommerne i og smag til med salt og peber. Nu kan den færdige kødsovs hældes i bunden af et ildfast fad. Kartoffelmosen lægges ovenpå kødsovsen, som et låg. Drys med mozzarella og stil retten i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til osten er let gylden på overfladen.