Lady og vagabonden (fra 6 mdr.)

pastamedkoedboller Den anden dag forsøgte jeg mig med Disneys version af spaghetti kødsovs. Jeg blev ikke skuffet. Ikke nok med at det betød, at mindstemanden i huset kunne få både pasta og små kødboller som fingermad, så betød det også ekstra smag og lidt variation til en ellers lidt hverdagskedelig ret. Hvis ikke dit barn er klar til fingermad, så kan du blende pastaen med lidt sovs og en enkelt kødbolle til du har en spisevenlig version til de helt små. Ingredienser:  (til 4 personer) 500 g oksekød 2 fed hvidløg 3 spsk. groft rasp 1 spsk. dijonsennep 3 spsk. tomatpuré 1 æg 4 friske store tomater 1 spsk. olie 1 løg 1 dåse hakkede tomater 1 stor håndfuld frisk basilikum Salt og peber Pasta eller spaghetti Tilberedning:  Oksekød, sennep, rasp, tomatpuré, et enkelt fed hvidløg og æg blandes sammen. Hvis tiden er til det, så lad farsen stå koldt en times tid, inden du former kødbollerne. Skær imens tomaterne i både. Hak løget fint og skyl og hak basilikum. Form kødbollerne og steg dem i lidt olie på en pande. Sørg for at vende dem ofte, så de ikke brænder på. Sæt imens en gryde over og kog pastaen efter angivelse på posen. Tag en sauterpande frem og opvarm olien. Svits et fed hvidløg med det hakkede løg. Tilsæt de hakkede tomater (både fra dåse og de friske). Tilsæt til sidst basilikum og smag til med salt og peber. Lad tomatsaucen simre imens kødbollerne laves færdig og pastaen koger. Kødbollerne serveres i tomatsaucen med pasta og måske lidt revet parmesan over.