Mormormad til hele familien (fra 9 mdr.)
Vi fik rigtig mormormad igår.
Varmt, lækkert og hyggeligt. Helt perfekt til en grå og vindblæst dag.
De gamle tarteletter blev støvet af og det viste sig at være et kæmpe hit. Specielt for min yngste på knapt 11 måneder, som fik lov at mæske sig i tarteletfyld.
Jeg valgte at lave det på den knapt så tidsbesparende facon. Med en hel kylling. Simpelthen fordi jeg syntes det smager bedre. Man kan selvfølgelig også vælge at bruge sin tid på noget andet, og derfor købe kyllingebryst istedet og koge disse.
Ingredienser:
(4 personer + lidt til fryseren)
En kylling*
2-4 stk. lauerbærblade
En citron
Et løg
20 g. smør
2 spsk. hvedemel
1 dl. fløde
Salt og peber
1 dåse aspargessnitter
Tarteletskaller
Tilberedning:
Skær citronen og løget i kvarte. Fyld en gryde med vand og læg kylling, lauerbærblade, citron og løg deri og kog i ca. 50 minutter til kødet er gennemkogt. Gem kogevandet! Lad kødet køle af og pluk herefter kødet af.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet under omrøring. Tilsæt 4 dl. af kogevandet fra kyllingen. Stadig under omrøring. Kog op og tilsæt til sidst fløden og smag til med salt og peber.
Dræn asparges og kom dem i sovsen sammen med kyllingekødet. Varm det hele op, imens tarteletskallerne varmes efter anvisning på pakken i ovnen.
* Ønsker du at spare tid, så anvend kyllingbryst istedet og kog disse i ca. 20 minutter og skær i tern.
* Ønsker du at spare tid, så anvend kyllingbryst istedet og kog disse i ca. 20 minutter og skær i tern.