Den bløde risstart (fra 4 mdr.)

rismelsgroed Den første grød er en stor oplevelse. Både for forældre og for barnet. Nogle børn slubrer i sig. Andre spærre øjnene op. Og nogle spytter alt ud igen. Ligegyldigt resultatet, så er det vigtigt at den første grød er en mild og blød omgang. Næsten helt suppe-agtig i konsistens. Denne grød er en af de typer. Ligesom majsmelsgrød og quinoagrød er dette en god begyndergrød. Eneste lille men er, at man skal huske, at rismel skal gives som en del af en varieret kost. Det vil altså sige, at selvom din baby synes at denne grød er the shiiiit, så vent lige nogle dage med at give den igen. Hvorfor? Fordi rismel indeholder arsen, som i store mængder ikke er super gode for baby. Ingredienser:  (1 stor portion) 1/2 dl. rismel (start med den almindelige type og skift eventuelt til fuldkornsrismel senere) 3 dl. vand 1 tsk. fedtstof Modermælk eller modermælkserstatning* Tilberedning:  Rør rismel og vand sammen i en gryde under middelvarme. Tilsæt fedtstof under omrøring og tag gryden af varmen, når grøden begynder at tykne (ca. 2-3 minutter). Tilsæt modermælk eller modermælkserstatning.
* Jeg tilførte 30 ml. vand og 1 skefuld pulver modermælkserstatning til min portion. Prøv dig frem, hvis konsistensen skal være mere flydende. Du kan desuden læse mere om eventuelle mad-grublerier her. Ligesom du kan læse mere om de forskellige typer modermælkserstatning her.