Små buttede til små buttede (6 mdr.)

miniomelet En god omelet går man aldrig galt i byen ved. Så hvorfor skulle de små buttede gå glip af al den herlighed? Opskriften kan tilmed varieres afhængig af køleskabets indhold. Mit køleskab havde lidt af hvert i dag. Lidt kartofler og grøntsager til at få fiberindholdet op. Og lidt kylling til at sørge for det der jern, som er så vigtigt for de små fra seks måneder af. Jeg lavede omeletten i en lille pande og skar den ud i små, buttede fingervenlige portioner. Perfekt til frokost, mellemmåltid eller som side-snack til aftensmaden. De kan fryses, men konsistensen bliver altså lidt kedelig af det. Så haps du bare resterne selv. miniomelet1 Ingredienser:  20 g. frosne ærter 3 små kartofler 1 gulerod 30 g. kyllingekød 1 æg 1 spsk. olie Tilberedning:  Skræl kartoflerne og guleroden og blend dem fint i en minihakker - eller riv dem fint på et rivejern. Varm en lille pande op med olien og steg kartoflerne og guleroden i ca. tre minutter. Pas på, det ikke brænder på. Skær kyllingen ud i små babyvenlige bidder. Steg kyllingen med på panden, indtil den er næsten gennemstegt (ca. tre minutter). Tilsæt de frosne ærter og steg videre i 1 minut. Pisk ægget og hæld æggemassen på panden, så den dækker alle ingredienser. Steg æggekagen til den er gennemvarm og gylden, ca. fem minutter. Vend den og steg yderligere et minut. Serveres med det samme, eller opbevares i køleskabet indtil servering, hvor de i øvrigt kan holde sig et døgns tid uden at blive alt for tørre.  
Tip: Mangler du ideer til andre små fingervenlige måltider, så kan du finde inspiration her.