Sødmefyldt vinterkål (fra 6 mdr.)

ka%cc%8alguleroddadler Så var det på tide at finde vintergrøntsagerne frem. Butikkerne bugner af dem, og det skal husstanden da få lov at mærke. Vinterhalvårets herligheder er fyldt med alverdens gode ting. Kål er f.eks. en af de sundeste grøntsager, som du kan sætte tænderne i og er bl.a. sprængfyldt med c-vitamin og fibre. Kombineret med kød kan den således sætte optaget af jern helt i top og samtidig sætte godt gang i fordøjelsen. I denne lille opskrift har jeg valgt at mildne smagen yderligere ved at kombinere den med gulerod og dadler. Dermed bliver den en sikker baby-vinder. Ingredienser:  (1 portion) 60 g. gulerod 20 g. kål (jeg brugte spidskål) 2 dadler 1 tsk. fedtstof Evt. modermælk eller modermælkserstatning Tilberedning:  Skræl guleroden og skær den i mindre stykker. Kog eller damp den i fem minutter. Skyld imellemtiden kålen og skær den i mindre stykker. Lad den koge sammen med guleroden i yderligere fem minutter. Blend kål, gulerod og dadler til en ensartet mos. Tilsæt fedtstof og eventuelt modermælk eller modermælkserstatning.