Juleand (fra 6 mdr.)

juleand Indrømmet. Jeg har jul på hovedet. Er simpelthen tosset med denne tid på året. Ikke på grund af det piv-kolde vejr, men fordi det bare er hyggeligt, i ordets oprindelige forstand. Lys ved alle huse. Småkager i alle krukker og gaver i alle hjørner. H-Y-G-G-E-L-I-G-T! Jeg har derfor taget lidt forskud på sagerne herhjemme. Madmæssigt. Af den simple årsag, at jeg syntes det virkede lidt fjollet at lade de små 6 måneders spise sig af med majsgrød den 24. december. Jeg har derfor lavet en mos som er julen værdig. En rigtig juleandsmos. Til dem på 6 måneder (og derefter), som endnu ikke er gamle nok til et ordentlig stykke and eller flæskesteg. Ingredienser:  (En stor portion) 40 g. stegt andebryst 120 g. kartofler (ca. 3 små) 40 g. gulerod (1 stk.) En kvart bouillonterning (jeg brugte kylling) 1 laurbærblad 1 tsk. fedt Modermælk eller modermælkserstatning Tilberedning:  Skræl kartoflerne og guleroden og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i lidt vand tilsat bouillonterning og lauerbærblad i 8-10 minutter. Fjern imellemtiden eventuelt fedt og salt fra anden. Kasser lauerbærblad og blend kartofler, gulerod og and sammen til en ensartet mos. Tilsæt fedt og eventuelt modermælk eller modermælkserstatning for en mere blød konsistens.