Morgenhyggemos (fra 4 mdr.)

morgenhyggemos Denne mos er en rigtig hyggemos. Blød i konsistensen og sød i smagen. En god glutenfri morgenstart for selv de allermindste eller en sød mættende "dessert" til at fylde maverne op. Kan opbevares på køl i et døgns tid og kan fryses, omend konsistensen bliver lidt kedelig af det. Har du derfor en lille nybegynder, så halver opskriften. Husk desuden at give denne mos, som en del af en varieret kost. Dadler i store mængder er ikke godt for nogle maver (eller eventuelle tænder). Ingredienser:  (en stor portion) 1 dl. hirseflager 2,5 dl. vand 1/2 banan 4 dadler, uden sten En knivspids ren vaniliepulver 1 tsk. fedtstof pr. portion Modermælk eller modermælkserstatning Tilberedning:  Skær dadlerne og bananen ud i mindre stykker. Kog hirseflager, vand, banan, vanilie og dadler til en ensartet mos i ca. 10 minutter ved svag varme. Blend eventuelt mosen, hvis du ønsker en helt fin konsistens. Tilsæt fedtstof, og modermælk eller modermælkserstatning inden servering.