Morgenmadsboller (fra 9 mdr.)

gulerodsboller1 Mangler du en morgenmadsbolle, som smager godt, er nemme at lave og har den perfekte kombination af sprød skorpe og blød spis-mig-med-smør indre? Så kunne de her meget vel være svaret. Jeg kan ikke gøre noget ved hævetiden, som de fleste boller, trods alt kræver. Jeg lover dog, at de er det værd og at hele familien kan spise med. Og ja. Jeg ved godt at billedet ville have været så meget bedre, hvis jeg havde taget det lige efter at bollerne kom ud af ovnen, men ærligt talt. Jeg kunne ikke vente. Jeg åd selv en. De skulle jo prøve-smages. Og så var ungerne der. Ja, sådan kan det gå... Ingredienser:  (10 små boller) 3 små gulerødder 25 gram gær 2 dl. lunt vand 1 dl. A38 1 dl. fuldkornshvedemel 1 tsk. salt 500 gram hvedemel Tilberedning:  Tænd ovnen på 200 grader. Skyl, skræl og riv gulerødderne fint enten på et rivejern eller i en miniblender. Smuldr gæret i en stor skål. Hæld det lune vand over gæren og tilsæt A38. Opløs gæren. Kom den revne gulerod og fuldkornshvedemelet i skålen og rør godt. Tilsæt salt og rør igen. Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Ælt dejen godt igennem, enten i hænderne eller på en røremaskine. Dejen skal slippe køkkenbordet og være en sammenhængende dej. Lad dejen hævet et lunt sted i minimum 15 minutter. Form 8-10 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve igen i 10 minutter. Pensl bollerne med mælk eller æg (eller undlad, hvis du ligesom mig ikke havde nogle af tingene) og bag bollerne i ca. 15 minutter.  
Er du blevet bidt af at bage kan disse boller også anbefales. Ligesom at disse er et godt sundt indspark til frokosten.