Kikset kikærtebrød eller smart Socca (fra 6 mdr.)
Nu tænker man måske:
"kikærtebrød lyder da frygteligt helligt og på billedet er der en lækker pizza!?"
Men det er så der, at man ville tage fejl.
Billedet er nemlig ikke af en pizza. Ikke i den oprindelige forstand.
Og kikærtebrød er trods det lidt glutenfrie og hellige ydre ikke noget man skal kimse ad.
For at gøre det hele lidt mere spiseligt og smart. Så lad os kalde det Socca. Det er nemlig det, som man i Frankrig kalder det, når der laves et fladbrød udelukkende af kikærtemel og vand. Bager det på en pande i ovnen og serverer det som en lille appetitvækker sammen med et glas rosé.
SLAM!
Så blev kikærtebrødet lige solgt lidt mere lækkert.
Og hvad laver det så her blandt mos og familiemad?
Jo. Det er super lækkert, derfor er det her. Og sindssygt nemt at lave. Og kan tilmed "sælges ind" til ungerne som pizza eller som frokostsnack.
Her er vores version, som drengene fik igår, da de kom hjem fra vuggestue. Jeg pønser på at lave en version imorgen med friske tomater og basilikum eller måske bare avocado...
Ingredienser:
(to "pander" fyldte)
- 2 dl. kikærtemel (jeg fandt det i vores lille Dagli´brugsen)
- 2 dl. vand
- Krydderier efter eget valg (jeg brugte et lille fed hvidløg og lidt tørret oregano)
- Lidt olivenolie