Spinatsalat med sød kartoffel

salatfoodprep En virkelig lækker og delikat salat. Størstedelen af ingredienserne kan tilmed forberedes forinden, så den kun lige skal blandes inden den kan serveres sammen med den resterende aftensmad eller som frokostret. Ungerne fik lov at nippe de ting ud af salaten, som de havde lyst til at smage. Det var et hit. Ingredienser:  (En portion passende til 4 voksne) En stor portion babyspinat (ca. 100 gram) 2 avocadoer 2 søde kartofler (ca. 150 gram) 5 skiver rugbrød 1 dl. græskarkerner 1 spsk. sennep 1 spsk. flydende honning (undlad dressing med honning, hvis dit barn er under 1 år) 1 spsk. æblecidereddike 2-3 dl. olie Tilberedning:  Tænd ovnen på 200 grader. Skyl spinaten godt og sæt til side. Skræl kartoflerne og skær dem i små stykker. Fordel dem i et lille ildfast fad, alternativt på den ene halvdel af en bradepande med bagepapir. Skær nu brødet i små crouton-firkanter og fordel dem i et lille ildfast fad også, alternativt på den anden halvdel af bradepanden med bagepapir. Fordel en smule olie over både sød kartoffel og rugbrødsstykker og sæt dem begge i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20 minutter, til den søde kartoffel er blød og lækker og rugbrødet er sprødt og knasende. Rist imellemtiden græskarkernerne på en tør pande til de begynder at give lyd. Bland sennep, honning, æblecidereddike og olie til en dressing, smag eventuelt til med salt og peber og sæt på køl. Skær avocadoen i små stykker. Bland spinat, sød kartoffel, og avocado sammen og hæld dressingen over. Fordel til sidst rugbrødscroutonerne over salaten og server.