Majsgrød (fra 4 mdr.)

Wok med stegte ris og kylling (fra 9 mdr.)

wok-med-stegte-ris

Wok var sådan en ting, som man bare altid fik i starten af 00’erne.

00’ernes pitabrød, om man vil.

Derefter er den gået lidt i glemmebogen.

Jeg tørrede dog støvet af vores wok den anden dag, og endte med at servere en helt igennem lækker omgang mad for både store og små. At det tilmed var virkelig nemt, og fyldt med grøntsager gjorde bestemt ikke oplevelsen mindre god.

En sund omgang biksemad varierer jo næsten hver gang, men i mandags så vores sådan her ud.

Ingredienser: 

(til to sultne voksne, en 2 årig og en på 9 måneder)

3 gulerødder

5 forårsløg

1,5 peberfrugt

75 g. champignon

1/2 dåse kokosmælk

5 g. ingefær

2 kyllingebryster

1 spsk. soya

70 g. chorizo

Olie til stegning

Salt og peber

3 dl. brune ris

Tilberedning: 

Kog fuldkornsrisene efter anvisning på pakken.

Skær alle grøntsagerne i mundrette stykker.

Skær kyllingebrysterne og chorizo i små stykker.

Varm olien op i en wok eller en sauterpande og tilsæt kyllingestykkerne og soya. Når kyllingestykkerne er lige akkurat gennemstegte, tages de op og gemmes til senere.

Tilsæt mere olie til panden og steg grøntsagerne ved kraftig varme i ca. 3 minutter. Tilsæt ingefær og chorizo og steg yderligere 1-2 minutter. Tilsæt nu de kogte ris og rør rundt.

Tilsæt til sidst kokosmælken og den gennemstegte kylling og varm op.

Smag til med salt og peber.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Majsgrød (fra 4 mdr.)