Hvor meget frugt og grønt?

Weekendmuffins med avocado og æble (fra 6 mdr.)

aebleavocadomuffins

Foråret er startet og det er sneen også …(igen)…

Som modspil er ovnen derfor blevet tændt her i hytten, og de her super lækre comfy muffins er blevet serveret.

Lækre, bløde og helt perfekte til fredagshygge, lørdags-lange morgener eller søndagsafslapning.

De er lavet uden tilsat sukker, da dadlerne giver dem tilpas sødme. Avocadoens bløde konsistens og sunde fedtsyrer giver dem desuden lige det ekstra spark, som sådan en herlighed engang imellem behøver.  Og æblestykkerne på toppen…Det er jo bare blær.

Velbekomme og god weekend.

Ingredienser: 

(12 mini-muffins)

1 dl. kokosfibermel

1 dl. hvedemel med fuldkorn

1/2 tsk. vanilie

1 tsk. bagepulver

6 dadler uden sten

1 avocado

3 dl. mælk

1 æg

1/2 æble (ca. 100 gram)

1 spsk. smør

1/2 tsk. ren kanel

Tilberedning: 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Bland kokosfibermel, hvedemel, vanilie og bagepulver sammen.

Blend avocado, dadler og mælk sammen til en blød grønlig masse. Tilsæt blandingen til melet.

Tilsæt æg og rør det hele rundt til en ensartet lidt fast dej.

Hæld dejen i små mini-muffinsforme og sæt dem midt i ovnen. Lad dem bage i ca. 15 minutter (hold øje, så ikke de bliver for brune).

Imens skærer du æblet i små stykker. Varm en pande op og smelt smørret. Tilsæt æblet og kanel og rør rundt i nogle minutter.

Tag dine muffins ud af ovnen og placer lidt æble-kanelsnask ovenpå dem alle. Sæt dem tilbage i ovnen og giv dem yderligere fem minutter midt i ovnen.

Server straks eller gem dem til senere på weekenden, hvor de eventuelt lige kan få et par minutter inde i varmen igen, for at blive ekstra lækre.

aebleavocadomuffins1

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor meget frugt og grønt?