Sød gummemos (fra 4 mdr.)

Gulerodsmuffins (fra 6 mdr.)

mini-gulerodsmuffins

Jeg valgte at bruge lidt tid i køkkenet igår på at lave nogle muffins. Nogle rigtigt gode muffins. Nogle af dem, som er helt okay at spise tre…fire….fem stykker af….Og som man samtidig har LYST til at spise en håndfuld af. Også selvom de består af gulerødder.

Den slags “kage” som ungerne mæsker sig i, men som man samtidig også kan servere med god samvittighed i ulvetimen.

Det tog lidt tid at finde den perfekte kombination. Men til sidst var den her.

Dejlige bløde muffins. Til ulvetimen. Til blw-barnet. Til moderen med gylp på tøjet. Til faderen som sover stående. Eller måske til på tirsdag, hvor jeg skal ind til Vores Børn og høre om lanceringen af et virkelig spændende nyt produkt, som de laver i samarbejde med bObles. I kan læse mere om det her.

Ingredienser: 

(10 mini-muffins)

1 dl. gulerodsmos (ca. 3 gulerødder kogt)

1 spsk. rosiner/dadler eller 2 spsk. honning (dog først honning, hvis dit barn er over 1 år)

1 tsk. vanilie

2 tsk. kanel (meget gerne noget ægte kanel, hvis det er til at finde. Ellers husk at begrænse indtaget, læs mere her)

3 spsk. kokosolie (smeltet)

1,5 dl. havremælk eller almindelig mælk

2 dl. hvedemel med fuldkorn

1 tsk. bagepulver

Tilberedning: 

Når du alligevel står og laver gulerodsmos, så tag lidt fra til disse muffins. Alternativt skræl tre store gulerødder. Skær dem i mindre stykker og kog dem møre i lidt vand i ca. 10 minutter. Herefter blendes de til en fin pure. Blend dem eventuelt sammen med mælken, for at opnå en helt ensartet pure.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Tag en skål frem og bland mel, vaniliepulver, kanel og bagepulver. Tilsæt nu de resterende ting (gulerodsmos, mælk, honning og kokosolie). Bland det til en ensartet masse.

Hæld blandingen op i muffinsforme. Jeg brugte mini-forme, men selvfølgelig kan andre størrelser også bruges. Sæt dem midt i ovnen i 10 minutter, til de er let brunede, dufter himmelsk og er klar til servering til ulvetimeramte børn.

19 kommentarer

  • Jeanne Backenhaus

    Hej.
    Jeg vil prøve at lave disse muffins, men når de er under 1år må de jo ikke få mælk! Hvad gør jeg så – skal der modermælkserstatning i i stedet for mælk? Men det må jo ikke varmes så meget op?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Kære Jeanne,
      Tak for din besked.
      Jeg lavede dem til min den mindste, da han var under 1 år og anvendte istedet havremælk. Jeg frøs dem ned og varmede dem op i ovnen eller mikroovnen igen, ligesom jeg ville gøre andet bagværk, hvor der også er mælk i. Så længe du sørger for at varme dem godt op, så er der ikke nogen risiko.
      God fornøjelse.
      Majbritt

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mieke

    Hvis man ønsker at undlade kokosolien, hvad ville du anbefale at bruge i stedet ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Hej 🙂
      Så ville jeg anbefale rapsolie, da det er smagsneutralt og desuden kan bruges til alt muligt andet. Avocado-olie kan også være udemærket, hvis du ønsker lidt sunde fedtsyrer, men det er slet ikke et must i den opskrift 😉 God fornøjelse.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • nikoline

    Hej.
    Hvis man nu skal bruge dadler eller rosiner skal de så blendes med gulerødder? tænker det ellers giver nok store stykker, der måske ikke er så børnevenlige

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      God ide, at blende dem med gulerødderne. Jeg har ofte blot mast dem med en gaffel. Alternativt kogt dem sammen med gulerødderne, for at gøre dem helt bløde. Håber det lykkes og den lille kan lide dem 🙂
      God dag.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    De her muffins smager jo fantastisk! Tusind tak for gode opskrifter!
    Lige et spørgsmål: når du gemmer disse, er det så i skabet eller køleskabet? Jeg tænker de er fine at gemme i skabet, men ville lige høre, da der jo er en del gulerod i.

    Venlig hilsen,
    Stine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Kære Stine.
      Hvor dejligt at høre, at de kan bruges 🙂 Jeg tager nogle stykker op af gangen fra fryseren og opbevare dem i køleskabet til de skal bruges. Hvis de er helt nybagte, så har jeg opbevaret nogle stykker i en lufttæt beholder til dagen efter og bare ladet denne være på køkkenbordet. Jeg syntes personligt selv at konsistensen bliver lidt kedelig efter et par dage på køkkenbordet dog.
      God solskinsdag 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sine

    Hej, Tak for lækre opskrifter, je kan simpelthen ikke få muffinsene til blive “stive”, kan det passe, at de skla vær bløde, når de kommer ud af ovnen og så først bliver faste i det, når de køler af? Mvh Sine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Kære Sine.
      Tak for din besked 🙂
      Hmm… Hvilken størrelse muffinform bruger du? Tænker at hvis du bruger en størrelse større end mine, så skal de have længere tid i ovnen for at kunne blive helt “faste” i det.
      mvh Majbritt

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sine

      Ja jeg brugte dem større, måske der også var lidt vand ved gulerødderne, da jeg purerede, så jeg måske havde for meget væde i forhold til de tørre ingredienser 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maia

    Hej,
    Kan de fryses? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Hej Maia.
      Ja. Det kan de godt 🙂
      God dag.
      mvh
      Majbritt

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadine

    Tak for mange gode opskrifter! Har et spørgsmål til denne her – kan man udskifte melet med almindelig hvedemel? Og bruge en anden olie eller smør i stedet for kokosolie? (Vil gerne bage dem til min datter i morgen men vil gerne undgå indkøbstur i sneen 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Kære Nadine.
      Håber jeg kan nå at svare dig, så du kan give din datter lørdagsmuffins 🙂 Jeg har ikke selv prøvet det, men formoder at hvedemelet får dine muffins til at hæve endnu mere. Og du kan også godt skifte kokosolien ud med en anden olie eller med smør, som du smelter først. God bagelyst og god lørdag 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nadine

      Hej igen 🙂 Jeg nåede at se dit svar, så der blev bagt gulerodsmuffins til min datter med solsikkeolie i stedet for kokosolie, og alm hvedemel iblandet lidt grahamsmel. De blev super lækre, tak for opskrift:)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Hvor dejligt 🙂 Godt at det fungerede med hvad huset havde, og at I kunne lide dem.
      mvh
      Majbritt

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

    Hej:-)
    Elsker at følge din lækre blog og Instagram profil. Har lige et spørgsmål til honningen i denne opskrift. Er det ok at bruge fordi kagerne bliver bagt og derved dræbes evt bakterier?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Godmorgen 🙂 Tusind tak. Og tak fordi du reagerede så hurtigt. Fik trykket udgiv, inden jeg fik rettet opskriften helt til. Sporerne i honning dræbes desværre ikke ved bagning, så hvis dit barn er under 1 år, så erstat honningen med rosiner eller dadler for at søde dem lidt op).

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sød gummemos (fra 4 mdr.)