Grønne bidder (fra 6 mdr.)

Vitaminmos (fra 6 mdr.)

vitaminmos

En af de lidt belastende typer mos egentligt, da jeg har brugt ting, som man ikke sådan normalt lige har i sit køleskab. Jeg har i hvert fald ikke.

Det havde jeg dog lige idag og derfor denne fikse mos, som er spræng fyldt med smag og vitaminer. Kan du ikke finde gule beder, så brug rødbeder i stedet. Forskellen ligger mest i smagen, som er lidt mildere og mindre jord-agtig i de gule beder. Desuden smitter de ikke sådan af. Husk dog at begge typer indeholder nitrat, så de skal kun serveres til de helt små i små mængder.

Ingredienser: 

(2 portioner)

70 g. butternutsquash

40 g. gule beder

2 blommer

2 dl. vand

2 tsk. olie (hvis dit barn er under 1 år)

Evt. modermælk eller modermælkserstatning

Tilberedning: 

Skræl græskar og gule beder og skær i mindre stykker. Fyld en gryde med vandet og lad de gule beder og græsker koge i ca. 10 minutter. Skær imens blommerne i mindre stykker. Tilsæt dem og lad dem koge med i yderligere 5 minutter. Mos det hele med en gaffel eller brug en stavblender. Tilsæt olie lige inden servering. Tilsæt modermælk eller modermælkserstatning, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønne bidder (fra 6 mdr.)