Quinoagrød (fra 4 mdr.)
Et nyt kapitel starter når dit barn er imellem 4-6 måneder, og virker klar til sin første skefuld.
Skuffelsen kommer dog hurtigt herefter, når man finder ud af at den første skefuld er en hudfarvet, suppelignende og neutral grød.
Sådan havde jeg det i hvert fald.
Men sådan skal det være.
For baby er skemad noget nyt og fremmed. En sanseeksplosion af nye indtryk.
At maden derfor så vidt muligt ligner den mælk, som han er tryg ved, er derfor en god ting.
De fleste “start-grød” skal laves på samme måde og nedenstående opskrift på Quinoagrød er derfor bare et eksempel.
Quinoa er en god glutenfri grød med masser af fiber og protein og er sprængfyldt med essentielle fedtsyre. Så selvom smagen måske virker lidt kedelig i starten, så er indholdet top dollar!
Ingredienser:
1 dl. quinoaflager
2 dl. vand
1 tsk. fedtstof
1/2 dl. modermælk eller modermælkserstatning
Tilberedning:
Bring quinoaflager og vand i kog i en gryde.
Lad det simre under piskning indtil det tykner.
Sluk for varmen og rør fedtstof og modermælkerstatning eller modermælk i.
Server grøden når den er afkølet. Enten som den er eller med æble- eller pæremos på.
Ingen kommentarer endnu