Pizzabund – børnetyggevenlig (fra 9 mdr.)
Hvis tingene skal gå hurtigt derhjemme, så ender aftensmaden ofte med hjemmelavet pizza. Ældstebarnet elsker det og vi kan lynhurtigt få noget forholdsvis sundt i munden allesammen.
Jeg har ikke været for fin til at købe en færdiglavet bund. Men er ofte blevet skuffet over smagen.
Derfor måtte jeg igang med gær og mel.
Jeg ville lave en pizzabund, som var fyldt med fibre. Men samtidig ikke for tør.
Som var blød nok til børnetænder, men ikke lignede en kæmpe bolle med fyld.
Og sidst men ikke mindst som var nem nok at lave til, at jeg ville kunne overskue det efter arbejdet og med sultne børn på køkkenbordet.
Jeg endte med en opskrift, som kræver 10 minutter aftenen forinden og højst 1 time på selve dagen (dette kan reduceres).
Ingredienser:
(en bradepandepizza)
2 dl. håndvarmt vand
10 g. gær
150 g. fuldkornshvedemel
På selve dagen:
3 dl. håndvarmt vand
1/2 dl. olie
15 g. salt
470 g. speltmel
Fyld til pizzaen efter eget valg
Tilberedning:
Aftenen forinden opløses gæren i vandet. Herefter tilsættes melet. Blandingen dækkes til og sættes på køl til dagen efter.
På dagen tilsættes de resterende ingredienser og dejen æltes godt igennem. Hvis tiden er til det, så skal dejen nu hvile i 30 minutter.
Tænd imellemtiden ovnen på 230 grader varmluft med en bradepande i ovnen.
Dejen rulles nu ud på et stykke bagepapir med lidt mel på. På denne måde er den nem at få over på den varme bradepande, som tages ud af ovnen.
Tilsæt det fyld som du ønsker.
Sættes midt i ovnen på 230 grader varmluft i 15-20 minutter.
Ingen kommentarer endnu