Ovnklare falafler (fra 6 mdr.)
Jeg elsker en god falafel, men har ikke bevæget mig ud i falafel-land selv.
Indtil igår.
Tanken var, at det ville være en super god snack til både mig selv og ungerne, samt et godt supplement til aftensmaden, som igår bestod af pitabrød.
Ungerne og min mand mæskede sig. Jeg selv var lidt mere loren ved foretagendet og tænker, at næste portion falafler må kræve lidt mere arbejde for at blive helt perfekte.
Hvorom alting er så kommer opskriften her.
På de letteste falafler.
Lette fordi jeg har brugt en dåse kikærter, i stedet for at vente 12 timer med at udbløde dem. Og lette fordi jeg valgte at lave dem i ovnen, i stedet for at fritere dem (derfor det lidt “flade” look).
Ingredienser:
(18 små styks)
1 dåse kikærter
1 stort bundt persille
1 fed hvidløg
1/2 løg
1 æg
1 tsk. stødt koriander
En knivspids peber
1 tsk. salt
1 tsk. spidskommen
1 spsk. rasp
Citronsaft
Lidt olie til pensling
Tilberedning:
Skyl kikærterne og lad vandet dryppe af.
Blend alle ingredienserne til en ensartet masse.
Form små falafler af dejen og læg på et bagepapir på en bradepande.
Pensl falaflerne med olie.
Sæt i ovnen på 200 grader varmluft i 10 minutter.
Tag falaflerne ud og vend dem. Pensl igen med olie og sæt dem tilbage i ovnen i yderligere 10 minutter til de har en fin brun farve og den perfekte sprødhed-udenpå-og-blød-indeni-tekstur.
Ingen kommentarer endnu