Nissekage (fra 6 mdr)
Så var det på tide med en opskrift på lidt sødt, nu hvor årstiden dikterer det …
Lidt sødt som alle kan være med på vel og mærke. Også de helt små, uden at speede dem helt op på sukker.
Den søde smag kommer nemlig fra dadler og kokossukker. Hvoraf det sidstnævnte er et godt alternativ til sukker. Samme kalorieindhold, samme søde smag. Men blodsukkerudsvinget er langt fra i samme kaliber. Derudover indeholder kokossukker magnesium, zink og b-vitamin. Så nej, ikke en sundhedskage (hvem gider også spise dem?), men en børnevenlig kage.
Denne opskrift er derfor også vuggestue-egnet. Eller juleaften-egnet. Eller til når juledagene skal gøres ekstra hyggelige. Eller bare når I har lyst.
Smagen minder meget om honninghjerter. Til gengæld kræver ikke flere måneders forarbejde. Tværtimod kan den laves på en times tid.
Duften til gengæld vil gøre de fleste i julehumør længe efter.
Ingredienser:
(en stor springform)
250 g dadler
3¼ dl. vand
100 g. smør
1 spsk. natron
350 g. hvedemel
200 g. kokossukker
2 tsk. kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt nellike
1/2 tsk. stødt allehånde
1 æg
1 dl. mælk
Tilberedning:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform på ca. 22 cm og smør formens sidder godt med smør. Stil til side til senere.
Udsten dadlerne og kom dem i en lille gryde sammen med vandet. Bring gryden i kog. Lad dadlerne simre i ca. 10 minutter.
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
Tag gryden af varmen og blend dadlerne med en stavblender. Rør smørret ud i den varme blanding. Tilsæt til sidst natron og rør rundt med et piskeris. Hæld straks herefter dadelmosen over de tørre ingredienser. Vend det hele sammen. Tilsæt ægget og rør rundt. Tilsæt til sidst mælken til du har en flydende dej.
Hæld dejen i springformen og bag midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Pynt eventuelt med kokos eller mandler. Eller udstik små minikager til husets mindste.
Ingen kommentarer endnu