Frokostideer (fra 9 mdr.)

Komplet kylling (fra 6 mdr.)

kyllingbroccolikar

Denne opskrift er god at skrive sig bag øret.

Den er nem at lave og dejlig cremet i konsistensen. Derudover har den et fint indhold af fibre og protein, hvilket er med til at holde den lille nybegynder mæt længe. Har du derfor en rest kylling, så gem den og lav denne komplette ret.

Ingredienser: 

(5 små portioner – kan fryses)

150 sød kartoffel

70 gram broccoli

90 gram kogt kylling

1/2 citron

1 tsk. fedtstof pr. portion

Modermælk eller modermælkserstatning

Tilberedning: 

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Lad dem koge i en smule vand i seks minutter.

Skyl imellemtiden broccolien og del den i mindre buketter. Tilsæt den til kartoflerne og lad det hele koge yderligere tre minutter.

Hæld det meste af vandet fra grøntsagerne.

Blend kylling, citronsaft, grøntsager og lidt af kogevandet til en ensartet mos.

Tilsæt fedtstof og modermælk eller modermælkserstatning inden servering.


Er du vild med at lave babymos med kylling i, så kan denne opskrift måske bruges.

4 kommentarer

  • Anne

    Hej. Jeg har lavet denne ret til min datter (har ikke fået den endnu, den et blot i fryseren), men læser tilfældigt et sted at man ikke bør genopvarme kylling pga. fordøjelsesproblemer. Er det noget du kender til? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Kære Anne,
      Tusind tak for din mail 🙂
      Hmm… Vi har aldrig haft problemer med det herhjemme, men kan godt læse nogle gamle artikler om det online. Kan samtidig se, at hvis ikke proteinsammensætningen skal ændre sig, så er det vigtigt, at man genopvarmer langsomt. Altså ikke bare skruer op på fuld gas. Ved langsom opvarmning vil kyllingen i højere grad bibeholde den oprindelige sammensætning og derfor er risikoen for at få mavepine mindre. Håber det giver mening.
      God fornøjelse.
      mvh
      Majbritt

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

    Hej! Jeg har en datter på 6 mdr., som vel strengt taget snart bør få noget kød indenbords :-). Kan man bruge en rest stegt kylling fra aftensmaden (fx lidt bryst, der ikke har været i særlig nærkontakt med salt og krydderier?) eller skal det være kogt kylling?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Kære Astrid.
      Dejligt at du skal igang med kød til din datter. Det håber jeg, at I begge bliver glade for 🙂
      Du kan godt bruge stegt kylling fra aftensmaden, men det er som udgangspunkt ikke anbefalingsværdigt, når din datter er så lille. Resultatet kan blive mere tørt, og endnu vigtigere, så dannes der ofte nogle ret uheldige stoffer i stegeprocessen, som man næsten ikke kan undgå. Hvis du derfor vælger at bruge stegt kylling (eller kød, eller grøntsager), så pas endelig på med stegeskorper (mørke/sorte områder på kyllingen ved stegning). Håber dette hjælper?
      mvh Majbritt

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frokostideer (fra 9 mdr.)