Fryse, køle og medbringe - hvordan er det liiige..?

Det travle husmors drøm (fra 6 mdr.)

hakketoksekoed2

Da min yngste søn var 6 måneder gammel og skulle i gang med at spise mad med kød, gik jeg lidt i panik. Tanken om at stikke ham en bøf virkede komplet latterlig, og samtidig kunne jeg ikke helt holde ud, at stavblende den mad som min mand og jeg skulle have.

Derfor opstod denne ret.

En ret bestående af ingredienser, som jeg stort set altid har i køleskabet – og samtidig en ret, som jeg ikke rynker på næsen over at smage på, servere eller fortælle andre om, når spørgsmålet:”Hvad får han så i dag” kommer.

Det blev min to-go ret, når vi skulle have “voksenmad”, og stumpen ved min side skulle have en bid af kagen.

Ingredienser: 

(2 små portioner)

60 g. gulerod

1 lille porre (ca. 30 gram)

3 små kartofler

40-50 g. hakket oksekød 3-7%

1 tsk. tomatpuré

1 tsk. fedtstof pr. portion

Evt. modermælk eller modermælkserstatning

hakketoksekoed1

Tilberedning: 

Skræl gulerødderne og kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Rens porren og skær i mindre stykker.

Kog kartoflerne i lidt vand i ca. syv minutter. Tilsæt gulerødderne og kog yderligere to minutter. Tilsæt til sidst den hakkede porre og lad den koge med i yderligere et minut.

Form imens fem-seks små kødboller af farsen.

Når grøntsagerne er kogt, hældes de over i en miniblender. Gem kogevandet.

Kødbollerne koges i kogevandet i ca. tre minutter. Tilsæt eventuelt yderligere væske.

Tilsæt kødbollerne og tomatpuré til grøntsagerne i miniblenderen, og blend det hele til en ensartet mos.

Tilsæt fedtstof og eventuelt modermælk eller modermælkserstatning inden servering.

 

hakketoksekoed


Er du i tvivl om, hvor længe du må opbevare til mad på køl eller frys, så kan du læse mere her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fryse, køle og medbringe - hvordan er det liiige..?