Ærtemos (fra 6 mdr.)

Frittata – snack og fingerfood (fra 6 mdr.)

fritata

Elsker at have de her frittata på køl.

De er optimale som mellemsnack til både min toårige og min 9 mdrs.

Eller som en del af en frokost, hvor den yngste kan få lov at spise løs med hænderne.

De er desuden super sunde og passer sig selv i ovnen.

Mængderne behøver ikke være eksakte. Har du nogle andre grøntsager eller har du en rest, som du ønsker anvende, så gør det.

Ingen madspild, kun gode sager.

Ingredienser: 

2 søde kartofler

140 g. squash

2. spsk. olie

1 fed hvidløg

1 dl. frosne ærter

2 spsk. cheddar

4 æg

Tilberedning: 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl de søde kartofler og blend dem sammen med squash til en fin masse.

Vend dem med olien på en pande sammen med hvidløget og ærterne.

Hæld dem i en skål og rør dem sammen med de øvrige ingredienser.

Hæld æggemassen i et ildfast fad beklædt med bagepapir.

Sættes midt i ovnen i ca. 20 minutter til den er fast og let brunlig på toppen.

Lad den køle af, inden den skæres til små spisevenlige frittata-stykker.

 

6 kommentarer

  • Malene

    Lyder lækkert. Når du skriver 2 søde kartofler – er det så to af de store søde kartofler som man kan købe, eller er det sødkartoffel svarende til 2 almindelige kartofler?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Det er ikke 2 af de helt store kartofler, som man specielt kan få i øjeblikket. Det svarer nok mere til 2 almindelige kartofler 🙂 Håber det giver mening?
      Mvh
      Majbritt

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    Hej, de lyder lækre 😁 Kartoflerne skal da koges først, ikke? Eller skal de rives rå a la rösti? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Hej Malene,
      Jeg kogte dem ikke først. Jeg blendede dem bare helt fint, så bagetiden gjorde at de blev dejligt bløde.
      Held og lykke med opskriften 🙂
      mvh
      Majbritt

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Kan de fryses?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Ja, de kan godt fryses:-) Konsistensen er dog en smule blød og svampet, når de tages op og genvarmes. Jeg syntes derfor det bedste resultat kommer, hvis man varmer dem hurtigt op i ovnen, istedet for mikroovn. Min dreng spiser dem dog, ligegyldigt hvordan de er varmet op 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ærtemos (fra 6 mdr.)