Chili Con Carne (fra 6 mdr.)

Gulerod-spinatboller (fra 6 mdr.)

spinatgulerodsboller

I weekenden forsøgte jeg mig med en ny opskrift.

Jeg ville bage en bolle, som ville være god at have med på arbejdet til frokost, og samtidig også kunne gives til børnene. Derudover havde jeg ikke tid til at vente på en længere proces over natten, så det skulle helst kunne laves forholdsvis hurtigt.

Resultatet blev disse gulerods-spinatboller.

Ungerne fik dem lune fra ovnen med lidt smør på, og jeg fik en til frokost med lidt af ungernes torskerognssalat i.

Det var en succes!

Ingredienser: 

(ca. 12-14 boller)

3 gulerødder

3 frosne spinatkugler (ca. 50 g.)

1 dl. vand

25 g. gær

1 dl. mælk

100 g. grahamsmel

200 g. hvedemel

2 spsk. havregryn

2 spsk. hørfrø

Tilberedning: 

Skræl gulerødderne og riv dem fint på et rivejern eller i en blender.

Kog vandet og hæld det over de frosne spinatkugler, så de opløses.

Lun mælken og opløs gæren heri.

Tilsæt gulerødder, spinat, havregryn og hørfrø og rør rundt.

Tilsæt til sidst grahams- og hvedemel og ælt dejen godt.

Lad den hæve ca. 1 time et lunt sted, imens ovnen varmes op til 200 grader varmluft.

Form bollerne og sæt dem midt i ovnen i 15 minutter indtil de er blevet let brune på toppen.

bolle-med-torskerognssalat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chili Con Carne (fra 6 mdr.)