Kartoffel-squash-peberfrugtsmos (fra 4 mdr.)

Chili Con Carne (fra 6 mdr.)

chili-con-carne

Jeg elsker chili con carne. Specielt på aftener som igår, hvor vinden rusker, og efteråret banker på.

Jeg elsker desuden det faktum, at man kan lave en ret med grøntsager og med dejlige proteinholdige bønner og samtidig gøre retten familievenlig. Hvilket i mine øjne betyder, at den kan laves hurtigt og kan spises af alle ved vores bord. Til familiens yngste valgte jeg dog at stavblende maden til en finere konsistens.

Ingredienser: 

(2 voksne og 2 børn)

450 g. oksekød 3-7% fedt

1 løg

2 fed hvidløg

1 dåse kidney bønner

1 peberfrugt

3 gulerødder

1 dåse hakkede tomater

1 spsk. spidskommen

1/2 tsk. chiliflager (kan undlades)

1 tsk. stødt koriander

2 spsk. olie til stegning

Salt og peber

Tilbehør: 

Creme fraiche

Guacamole (vores er lavet på avocado, hvidløg, salt og peber)

Groft brød

Tilberedning: 

Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og riv disse fint. Skyl peberfrugten og skær den i mundrette stykker.

Opvarm en gryde med olie og tilsæt løget og hvidløg. Lad det svitse et par minutter og tilsæt herefter kødet. Når kødet er blevet brunt tilsættes koriander, spidskommen og eventuelt chili. Herefter tilsættes gulerødder og peberfrugt. Vend det hele godt sammen og lad det stege i ca. 10 minutter.

Skyl og afdryp bønnerne og tilsæt disse sammen med de hakkede tomater. Lad retten simre ca. 10 minutter eller til du har dækket bord og er klar til servering. Smag til med salt og peber og server med creme fraiche, guacamole og groft brød.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffel-squash-peberfrugtsmos (fra 4 mdr.)