Butternutsquashmos (fra 4 mdr.)

Sunde boller (fra 9 mdr.)

boller

En af de typer boller, som er uundværlige hjemme hos os. Sprøde på ydersiden og dejligt fugtig-bløde indvendigt. De er optimale at have til ulvetimen. Lækre at overraske med i weekenden. Gode at sidde med i bilen. Og gode at bekæmpe sukkerlysten med, når ungerne er lagt og Netflix startes. De er tilmed forholdsvis nemme at lave, ser man bort fra dej-fingrene og hævetiden.

Jeg har valgt at bage dem i silikone muffinsforme. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt.

Ingredienser: 

(til ca. 22 små boller)

50 g. gær

4 dl. lunkent vand

250 g. hytteost

1 lille æble

4-5 dadler uden sten

1 tsk. kardemomme

350 g. hvedemel

50 g. finhvalset havregryn

200 g. fuldkornshvedemel

Tilberedning:

Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål.

Skær æblet i mindre stykker og blend det fint, sammen med dadlerne, i en miniblender. Alternativt riv det på et rivejern og hak dadlerne med en kniv.

Hæld æble, dadler og hytteost ned i skålen til gærblandingen.

Tilsæt kardemomme, hvedemel, havregryn og fuldkornsmel og ælt dejen godt. Gerne i en røremaskine. Dejen er ret klistret og skal kun lige akkurat slippe kanterne.

Lad dejen hæve en times tid.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Fordel dejen i formene eller brug en spiseske til at forme små boller på en bageplade med bagepapir.

Sæt pladen ind midt i ovnen og bag dem i 15 minutter.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butternutsquashmos (fra 4 mdr.)