Vinder-porrer (fra 5 måneder)

Børnevenlige flapjacks (fra 1 år)

flagjacks

Så er det på tide med endnu en opskrift på en af de ting, som vi bruger rigtigt meget herhjemme.

Snacks.

Snacks til ulvetimen. Snacks til køreturen. Snacks til besøg hos venner. Eller snacks til madpakken.

De kræver en ordentlig portion ingredienser. Men heldigvis ikke de helt unormale typer. Og hvis man vil undgå gluten, så kan det tilmed også lade sig gøre.

Ingredienser: 

2 dl. havregryn (eventuelt glutenfrie)

90 gram mandler

2 spsk. æblemos (jeg brugte denne, som jeg havde på køl. Undlad den eventuelt, hvis ikke du har noget)

1/2 tsk. vaniliepulver

1/2 tsk. kanel

1/2 dl. blandede frø og kerner (jeg brugte solsikkefrø, græskarkerner, chiafrø og hørfrø)

7 dadler uden sten

1 spsk. rosiner

1 spsk. honning

1/2 tsk. bagepulver

2 æg

Tilberedning: 

Varm ovnen op på 200 grader varmluft.

Bland havregryn og bagepulver sammen.

Blend mandlerne fint og tilsæt dem til blandingen.

Hak dadlerne i mindre stykker og tilsæt dem.

Bland de restende ingredienser i og rør godt rundt til en ensartet masse.

Læg et stykke bagepapir i et lille ildfast fad og fyld dejen herpå.

Bag det midt i ovnen i ca. 20 minutter til det har opnået en dejlig gylden kulør.

Lad det køle af og skær det ud i små myslibar-stykker.

Opbevar dem i en lufttæt beholder i op til en uge.

 


Tip: Mangler du andre ideer til snacks, så kan de her måske bruges.

 

2 kommentarer

  • Mette

    Uh, ja, går virkelig og mangler idéer til snacks til min 8,5 mdr gamle datter, der efterhånden er lidt træt af pandekager (lavet af havregrød) og pæremos 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Hvor er det dejligt at høre, at de her måske kan give lidt mere variation. Man kan så nemt køre træt i det samme 🙂 Håber hun kan lide dem.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinder-porrer (fra 5 måneder)