Sommerwok (fra 6 mdr.)

Pizzasnegle (fra 8 mdr.)

pizzasnegle

De her herligheder behøver vel egentligt ikke nogen introduktion. De fleste af os kender dem, eller har hørt om dem og det er ikke tilfældigt. De er nemlig en optimal madpakke-idé, en børnevenlig køresnack eller bare et dejligt mellembreak for børn (og voksne).

Min version er med masser af fuldkorn, masser af grøntsager og masser af smag. Du er dog velkommen til at variere fyldet, hvis dine små bedre kan lide noget andet.

Ingredienser: 

(ca. 30 stk. – Kan fryses)

25 gram gær

3 dl. lunkent vand

1 æg

500 gram hvedemel med fuldkorn

100 gram hvid hvede

1 tsk. salt

2 dl. rapsolie

Fyld:

En gulerod (ca. 80 gram)

Et fed hvidløg

Et lille løg

En stor håndfuld frisk basilikum

1 ds. hakkede tomater

5 små blommetomater

1 stor håndfuld ost (jeg brugte mozzarella)

Tilberedning: 

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt ægget og rør rundt. Tilsæt de restende ingredienser og lad dejen røre på en røremaskine (eller ved håndkraft) i små ti minutter. Lad dejen hæve i en lille time eller hvad din tålmodighed holder til.

Tænd imens ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl guleroden og skær den i mindre stykker. Blend denne sammen med løg, hvidløg, basilkum og blommetomater. Varm en pande op med lidt olie og tilsæt alle ingredienserne. Tilsæt hakkede tomater under omrøring og smag til med salt og peber. Lad tomatsaucen simre i 10 minutter.

Når dejen har hævet rulles denne ud til en stor rektangel. Placer tomatfyldet på hele dejen, pånær nogle cm. fra kanten. Drys med ost.

Rul dejen til en lang pølse ved at rulle fra den korte ende og op. Skær nu dejen ud i skiver af ca. 1 cm. tykkelse.

Placer pizzasneglene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere 20 minutter.

Bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter.

pizzatopping


Tip: Har du brug for andre bageideer, så kan disse boller måske være noget? Eller er de her pirogger et kæmpe hit, hos specielt min to-årige.

2 kommentarer

  • Helle

    Når du skriver den korte ende, mener du så den brede? Ellers forstår jeg det ikke helt 😉 ..tænker nemlig opskriften skal prøves af!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      🙂 Hæ hæ….Du har da helt ret, at det er ret svært at tyde 🙂 Jeg mener lige præcis fra den brede ende. Held og lykke med dem 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerwok (fra 6 mdr.)