Risotto (fra 6 mdr.)

Rødbedeboller (fra 6 mdr.)

roedbedeboller

Dejlige babyvenlige boller, som udover at være festligt røde, også er spræng fyldt med fiber fra rødbede, hvid hvede og havregryn. De kan fryses, men formår også at holde sig sprøde i skorpen og bløde indvendig i nogle dage i stuetemperatur. De er derfor også særdeles gode som frokostboller, når barnet sover eller er i vuggestue.

God forårs-weekend 🙂

Ingredienser: 

(15 stk.)

200 gram rødbede

25 gram gær

2 dl. lunken vand

100 gram havregryn

2 dl. tykmælk eller yoghurt naturel

1 tsk. salt

3 dl hvid hvede

4 dl. hvedemel

Tilberedning: 

Opløs gæren i vandet. Skyl rødbeden grundigt og riv den groft på et rivejern eller i en miniblender. Tilsæt den til gæren. Tilsæt nu de resterende ingredienser og ælt dejen godt, enten i hænderne eller på maskine.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft og lad den blive godt varm, imens dejen hæver tildækket i en times tid.

Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir midt i ovnen i 20 minutter til bollerne er sprøde.

9 kommentarer

  • Helle

    Skal rødbeden presses fri for væde? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Kære Helle,
      Det gjorde jeg ikke 🙂
      God fornøjelse.
      mvh
      Majbritt

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Agata Gluszkiewicz

    Hejsa 😀 min dej blev enormt klistret og hævede ikke rigtig. Hvad mon der gik galt? Rødbeden var lidt over 200gram men ellers syntes jeg at have fulgt opskriften. Nu er de i ovnen så er spændt på om de kan spises😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Hej Agata. Jeg håber, at bollerne blev til at spise? Det kan dog sangtens tænkes, at dejen har haft for meget væske i sig og derfor ikke har hævet. Jeg håber, at de kunne bruges alligevel og ellers så prøv eventuelt næste gang, at tilsætte lidt mere mel. Måske rødbeden har været mere væskefyldt end den, som jeg anvendte.
      God dag 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Agata Gluszkiewicz

      Hej Majbritt de smager bare så godt og ja tænker osse det er rødbeden der har gjort det😀 min søn er osse vild med dem så det er skønt. Endnu en go opkrift fra dig😀 har lavet de andre boller tonsvis af gange nu og alle er et hit herhjemme. Tak 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

    … hvis man nu ikke lige har kunnet få fingrene i hvid hvede- hvad kan man så evt erstatte med?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Kære Astrid,
      Du kan erstatte det med fuldkornshvedemel eller almindelig hvedemel, omend sidstnævnte forringer fiberindholdet. Jeg fandt dog min “hvid hvede” i min lille lokale DagligBrugs, så håber det kan lade sig gøre 🙂 God dag.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sikke en fin farve, de får! Tror helt sikkert også, de er rigtig gode til os voksne:-)
    Kram,

    http://nikkilund.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Kære Nikki.
      Det er de nemlig lige præcis. Jeg elsker at fylde dem godt op med diverse lækre ting til frokosten 🙂
      God dag 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risotto (fra 6 mdr.)