Jordbær-rabarber-koldskål (fra 1 år)
Sommeren er her og det betyder for rigtigt mange koldskål. Jeg har derfor været igang med koldskål til hele familien. Uden alt for meget sukker, men stadig med nok sødme til at drengene ville elske den, og at manden ville acceptere den. Og at jeg måske i år ville kunne spise en portion koldskål, og elske det så meget som alle andre.
Projektet lykkes og derfor kommer her min sommer-version af koldskålen. Fyldt med frisk rabarber, søde danske jordbær, dejligt mange vaniliekorn og tykmælk til at give den fylde.
Ingredienser:
(Til 4 pers.)
300 gram tykmælk
1/2 liter kærnemælk
1 vaniliestang
200 gram friske danske jordbær
60 gram rabarber
2 stk. past. æggeblommer
2 spsk. rørsukker
Tilberedning:
Halver vaniliestangen og skrab kornene ud. Fordel dem i sukkeret i bedste Blomsterberg-stil, så vaniliekornene bliver skilt fra hinanden.
Pisk æggeblommerne luftige med vaniliesukkeret.
Tilsæt kærnemælk og tykmælk.
Giv rabarberne et hurtigt opkog for at gøre dem bløde. Jeg gav dem 4 minutter i en gryde med en lille smule vand. Stavblend dem sammen med de friske jordbær.
Tilsæt rabarber-jordbær-kompotten til koldskålen og pisk det hele til en luftig lækker koldskål.
Server den kold med rugbrødscrumble, mysli, eller snaskede kammerjunker.
Hvorfor det var en succes?
Husets yngste syntes ikke at hans portion var stor nok og tømte skålen…
Ingen kommentarer endnu