Æggepandekager (fra 6 mdr.)
En af de typer aftensmad som er virkelig rare at nå til efter alt for mange dage med “brun mad”. En dejlig sund ret som måske kan virke overvældende at skulle kaste sig ud i efter en lang dag, men som giver mulighed for at hive ungerne med i køkkenet og samtidig få en masse grønt indenbords. Derudover kan de mange skåle med grønt virke tillokkende for selv de helt små størrelser, idet de tydeligt kan se, hvad der serveres.
Ingredienser:
4-5 personer (afhænger af sult og alder). Rester kan gemmes til frokosten dagen efter.
Æggepandekager:
6 æg
100 g babyspinat (eller to store håndfulde)
1 dl. mælk (kan undlades, hvis dine børn er under 9 måneder)
Lidt olie
Tilberedning:
Snit babyspinatten fint. Bland æg, babyspinat og mælk i en skål. Varm en pande op med lidt olie og hæld lidt af æggemassen ud herpå. Når overfladen er blevet fast, så vender du pandekagen. To minutter efter kan du lægge din første pandekage til side og dække til, imens du laver den næste.
Det varme tilbehør:
250-300 g. kyllingefilet
Lidt olie
Sød chilisovs
Tilberedning:
Varm en pande op med lidt olie. Skær kyllingen ud i mindre stykker og steg på panden sammen med lidt chilisovs. Læg til side når kødet er gennemstegt.
Det grønne tilbehør:
Her er det kun fantasien og indholdet af køleskabet som sætter grænser. Pandekagerne kan fyldes med lige hvad du, og hvad dine børn har lyst til. Derfor har jeg heller ikke skrevet mængder på nedenstående.
Majs
Agurk
Tomater
Gulerod (revet)
Peberfrugt
Avocado
Et fed hvidløg
Tilberedning:
Snit alle grøntsagerne i en passende størrelser til dine pandekager. Stavblend eller mos avocado og hvidløg til en lækker guacamole.
Ingen kommentarer endnu