Grøntsagssnacks (fra 6 mdr.)

Kikset kikærtebrød eller smart Socca (fra 6 mdr.)

socca3

Nu tænker man måske:

“kikærtebrød lyder da frygteligt helligt og på billedet er der en lækker pizza!?”

Men det er så der, at man ville tage fejl.

Billedet er nemlig ikke af en pizza. Ikke i den oprindelige forstand.

Og kikærtebrød er trods det lidt glutenfrie og hellige ydre ikke noget man skal kimse ad.

For at gøre det hele lidt mere spiseligt og smart. Så lad os kalde det Socca. Det er nemlig det, som man i Frankrig kalder det, når der laves et fladbrød udelukkende af kikærtemel og vand. Bager det på en pande i ovnen og serverer det som en lille appetitvækker sammen med et glas rosé.

SLAM!

Så blev kikærtebrødet lige solgt lidt mere lækkert.

Og hvad laver det så her blandt mos og familiemad?

Jo. Det er super lækkert, derfor er det her. Og sindssygt nemt at lave. Og kan tilmed “sælges ind” til ungerne som pizza eller som frokostsnack.

Her er vores version, som drengene fik igår, da de kom hjem fra vuggestue. Jeg pønser på at lave en version imorgen med friske tomater og basilikum eller måske bare avocado…

Ingredienser: 

(to “pander” fyldte)

  • 2 dl. kikærtemel (jeg fandt det i vores lille Dagli´brugsen)
  • 2 dl. vand
  • Krydderier efter eget valg (jeg brugte et lille fed hvidløg og lidt tørret oregano)
  • Lidt olivenolie

Tilberedning: 

Bland ingredienserne til dejen og lad den hvile i ca. 30 minutter.

Tænd imellemtiden ovnen til 175 grader varmluft og find en pande frem, som kan tåle at komme i ovnen. Stil panden i ovnen. Når dejen har hvilet og ovnen og panden er varme, tages panden ud med en grydelap!

Kom olivenolie på panden og fordel halvdelen af dejen herpå i et jævnt lag. Stil panden tilbage i ovnen og bag den i 15 minutter. Kanterne skal være sprøde og brune og bunden fast. Tag panden ud og bunden af og gentag nu processen til der ikke er mere dej tilbage.

Smør bundene med det fyld, som du ønsker.

Jeg valgte igår at bruge pesto, hakket spinat og lidt cheddar og lige give bundene 2 minutter mere i ovnen (på en bageplade), så osten lige nåede at smelte. Du kan også servere det som avocado-toast eller med friske tomater og syltede rødløg. Valget er dit og måske ungerne har lyst til at være med til at vælge?

socca

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøntsagssnacks (fra 6 mdr.)