Gulerodsmos (fra 4 mdr.)

Snydepizza (fra 6 mdr)

snydepizza

Blomkål er en sundhedsbombe som er sprængfyldt med fibre. Fibre er godt for alle aldre og sørger foruden et stabilt blodsukker også for, at du og dit barn er mætte i lang tid.

Da LCHF-bølgen rasede og alle smed kulhydraterne for døren, så blev blomkålspizzaen pludselig et hit. Dengang forsøgte jeg mig aldrig med den.

Det gjorde jeg til gengæld i går.

Resultatet delte vandene i vores lille hjem. Den yngste var ellevild. Den ældste spyttede det ud. Min mand spiste godt. Jeg…..mente det var synd at kalde det en pizza.

Trods dette, skal I ikke snydes for opskriften. Måske I kan se bort fra det faktum, at det ikke er en pizza, men en sund og sjov måde, at få blomkål ind i din aftensmad.

Ingredienser: 

(1 bradepande “pizza”)

1 stort blomkål

50 g. parmesan

3 æg (M/L)

1 tsk. tørret oregano

Det fyld som du ønsker på din pizza

Tilberedning: 

Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

Blend blomkålen fint, enten i en blender eller på et rivejern, så det får konsistens som ris.

Riv osten på et rivejern.

Ælt blomkål, parmesan, æg og oregano sammen til en svampet “dej”.

Fordel dejen på et stykke bagepapir, som du har lagt ned i en bradepande. Du kan mase dejen flad med fingrene for at opnå et “pizzadejs-lignende-udseende”.

Sæt bradepanden midt i ovnen i 12 minutter til den får en let gylden overflade.

Tag den ud og lad den afkøle en smule, inden du fordeler tomatsauce og det fyld, som du ønsker. Jeg valgte serranoskinke, friske tomater og lidt cheddar.

Sæt pizzaen i ovnen igen i 10 minutter til osten er smeltet.

Fordel eventuelt lidt rucola eller forårsløg over pizzaen inden servering.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerodsmos (fra 4 mdr.)