Æblesnask (fra 4 mdr.)

Kyllingefrikadeller (fra 6 mdr.)

kyllingefrikadeller

Små deller som hele familien kan hapse i sig. De er tilmed sunde og nemme at lave, da hele pande-vende-situationen er erstattet af ovntid.  Super dejligt i en travl tid.

Ingredienser: 

(20 små styk)

450 g. hakket kyllingekød

1 stor gulerod

1 lille løg

1 fed hvidløg

1 æg

2 spsk. havregryn

Salt og peber

Tilberedning: 

Skræl guleroden. Pil løg og hvidløg. Hak det hele fint, enten i miniblender eller på et rivejern. Den finthakkede masse blandes med kyllingekødet i en skål. Tilsæt havregryn, æg og salt og peber. Hold igen med salten, så også de helt små størrelser kan spise med.

Form farsen til frikadeller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bages midt i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter til de bliver gyldne på ydersiden.

5 kommentarer

  • Freja

    Tak for sådan en fin side med masser af inspiration 😊
    Vil Kyllingedellerne kunne fryses, tænker du? Mvh Freja

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisbeth

    Hej Majbritt.
    Sikke en helt vidunderlig blog, du her har. Jeg er lykkelig for at have fundet den nu, når basse nr 2 netop er fyldt 6 måneder, og det heller ikke denne gang er meget nemmere at finde på babyvenlig mad, der også sikre jern m.m.
    Men den her opskrift på kylligedeller i ovn, skal uden tvivl prøves 🙂 Ved du, hvordan og hvorledes med genopvarmning af disse deller. Vi ynder gerne at lave mad til 2 dage, så den hektiske hverdag bliver knap så hektisk, men det betyder jo også, at der skal genopvarmes retter engang i mellem. Tør vi godt det til en lille baby?? Måske især, når der er tale om kylling?
    Håber, du kan svare 🙂
    Igen tak for en dejlig blog.
    Vh Lisbeth

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Kære Lisbeth,
      TUSIND tak for virkelig sød kommentar 🙂 Hvor er det dejligt, at det måske kan hjælpe lidt, når basse nr. 2 skal igang med maden.
      Jeg ville ikke have nogle problemer med at genopvarme frikadellerne og har selv gjort som dig, for at få mere ro i hverdagen.
      Du skal blot sikre dig, at frikadellerne er godt varme, hele vejen igennem. Derefter kan du mose, flække dem eller lade dem køle af som du vil.
      Rigtig god fornøjelse og god fredag.
      vh Majbritt

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lea

    Hej, blendede du kødbollerne i noget grøntsagsmos eller mosede du bare med gaffel, da du startede med at give kød til dine børn? 🙂
    Vi skal snart til at introducere vores datter til kød, så jeg synes dine opskrifter ser rigtigt gode ud. Mvh Lea

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Kære Lea,
      Tak for din mail 🙂 Spændende med intro til kød til din datter. Jeg håber I får en god start.
      Hvis man er tilhænger af baby led weaning giver man sit barn dem, som de er. Så det kommer helt an på hvad man er tryg ved. Jeg startede selv med at mose dem meget fint med en gaffel. Jo længere tid, at hun har været igang med mos/grød jo hurtigere ville jeg sætte struktur på mosen. Derfor hvis hun først lige skal igang med overgangskosten, så ville jeg personligt selv blende dem.
      Håber det giver mening.
      Mvh
      Majbritt

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æblesnask (fra 4 mdr.)