Mysli
Jeg har opgivet at finde en mysli, som både smager godt og er sund. Smager de godt, så er de ofte fyldt med chokolade eller tørret frugt, og stemmer derfor i min optik ikke overens med en sund hverdag. Er de til gengæld sunde, så smager de ofte lidt for spelt-agtige.
Derfor laver jeg min egen mysli.
Økonomisk kan det overhovedet ikke betale sig. Det kræver også en hulens masse ingredienser. Og du skal tilmed investere lidt tid på det.
Men er det besværet værd?
Ja! Det synes jeg i den grad, at det er!
Så here goes.
Min version af en lækker og sund mysli til at redde yoghurten eller den grå mandag morgen.
Ingredienser:
(Et stort glas fyldt)
50 g. mandler
50 g. hasselnødder
50 g. valnødder
20 g. kokos
20 g. solsikkekerner
20 g. græskarkerner
20 g. hørfrø
20 g. chiafrø
200 g. finvalset havregryn
3 spsk. acaciehonning
Tilberedning:
Tænd ovnen på 180 grader. Hak nødderne i mindre stykker.
Læg et stykke bagepapir på en bradepande og bland alle ingredienserne sammen herpå.
Afslut med at hælde honningen ud over mysli-blandingen.
Stil bradepanden i ovnen i ca. 15 minutter. Rør med jævne mellemrum i den med en træske.
Myslien er færdig, når den er flot gylden.
Husk at børn under 3 år ikke må få hele kerner, nødder og mandler. Denne lille treat er derfor din helt egen, så længe du har helt små børn.
Ingen kommentarer endnu