Græskarsuppe til store og til små (fra 4 mdr.)

Torskemos (fra 6 mdr.)

torskemos

En grøntsagsmos er lige til at hitte ud af. En grød om morgenen ligeså. Men at finde på noget mad til baby, når han eller hun er 6 måneder og klar til fisk og kød er lidt sværere.

Sådan havde jeg det i hvert fald.

Fiskefrikadeller, torskerognssalat, mos med rejer eller denne mos, torskemosen, blev derfor flittigt brugt på skift i vores hjem.

Altsammen for at sikre at yngstemanden i huset fik tilstrækkeligt med jern og d-vitamin, så mine mor-nerver kunne slappe af.

Ingredienser: 

(to store portioner)

Et stykke torsk (frossen)

3 jordskokker

60 g. champignon

25 g. porre

1 spsk. smør

Modermælk eller modermælkserstatning afhængig af barnets alder

Tilberedning: 

Rens champignon og porre og skær i mindre stykker. Skræl jordskokkerne og skær dem i tynde skiver.

Sæt en gryde over med lidt vand og kog torskestykket i ca. 8-10 minutter. Imellemtiden steges grøntsagerne på en pande i smørret.

Blend det hele til den fin fast mos.

Tilsæt modermælk, modermælkserstatning og fedtstof alt afhængig af barnets alder.

2 kommentarer

  • A nielsen

    Hej!
    Tak for dejlig inspiration! Kan man mon bruge frisk torsk istedet for frossen? Og har du andre opskrifter med fisk og kød på vej? Jeg synes nemlig det er lidt svært at finde på ☺

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Tak for dejlig kommentar 🙂 Det kan du i hvert fald. Bruge frisk torsk altså, det gør det bare endnu mere lækkert 🙂
      Jeg er i fuld gang med nye indlæg med fisk og kød.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græskarsuppe til store og til små (fra 4 mdr.)