Broccolibider (fra 6 mdr.)
Broccoli er en super-food, hvis man kan lide det udtryk. Det betyder dybest set bare, at det er en virkelig god kilde til vitaminer, mineraler, protein og fibre.
De fleste babyer får broccoli som en del af deres overgangskost, og derfor er sandsynligheden også stor for at denne grøntsag kan fortsætte med at være en vinder-grøntsag. Hvis den serveres rigtigt.
Denne opskrift er en god alternativ måde at få broccoli i ungerne. Min ældste var vild med broccoli-mos som lille, men nu er han blevet mester til at gå sirligt forbi broccolien, hvis jeg serverer den “plain”. Præsenteret som små broccolikager, så er sagen dog noget helt andet. Vi bruger dem som en side-dish til aftensmaden, som en efter-vuggestue-snack, når aftensmaden lader vente på sig eller bare som en køresnack.
Ingredienser:
(10 små “kager” – kan fryses og opbevares i køleskabet i op til to dage)
Et lille broccolihovede
To æg
Fire spsk. rasp (jeg brugte fuldkornsrasp, men andet kan også bruges)
2 store spsk. parmesan
Fedtstof til at stege i
Tilberedning:
Skyl broccolien godt og skær den i mindre buketter. Kog eller damp dem til de er lige akkurat bløde nok til, at du kan stikke en gaffel i dem.
Blend broccolibuketter, æg, rasp og parmesan til en ensartet masse i en blender.
Varm en pande op med fedtstof og sæt små klatter på panden med en spiseske. Lav dem små, da de godt kan være lidt vanskelige at vende. Når de har fået en fin brun farve, vendes de og steges færdig på modsatte side.
Hej ☺️ Kan man undvære parmasan eller kan man evt bruge andet?