Butternutstykker (fra 6 mdr.)

Broccolibider (fra 6 mdr.)

broccolikager

Broccoli er en super-food, hvis man kan lide det udtryk. Det betyder dybest set bare, at det er en virkelig god kilde til vitaminer, mineraler, protein og fibre.

De fleste babyer får broccoli som en del af deres overgangskost, og derfor er sandsynligheden også stor for at denne grøntsag kan fortsætte med at være en vinder-grøntsag. Hvis den serveres rigtigt.

Denne opskrift er en god alternativ måde at få broccoli i ungerne.  Min ældste var vild med broccoli-mos som lille, men nu er han blevet mester til at gå sirligt forbi broccolien, hvis jeg serverer den “plain”. Præsenteret som små broccolikager, så er sagen dog noget helt andet. Vi bruger dem som en side-dish til aftensmaden, som en efter-vuggestue-snack, når aftensmaden lader vente på sig eller bare som en køresnack.

Ingredienser: 

(10 små “kager” – kan fryses og opbevares i køleskabet i op til to dage)

Et lille broccolihovede

To æg

Fire spsk. rasp (jeg brugte fuldkornsrasp, men andet kan også bruges)

2 store spsk. parmesan

Fedtstof til at stege i

Tilberedning: 

Skyl broccolien godt og skær den i mindre buketter. Kog eller damp dem til de er lige akkurat bløde nok til, at du kan stikke en gaffel i dem.

Blend broccolibuketter, æg, rasp og parmesan til en ensartet masse i en blender.

Varm en pande op med fedtstof og sæt små klatter på panden med en spiseske. Lav dem små, da de godt kan være lidt vanskelige at vende. Når de har fået en fin brun farve, vendes de og steges færdig på modsatte side.

4 kommentarer

  • Tina Hansen

    Hej ☺️ Kan man undvære parmasan eller kan man evt bruge andet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Hej Tina.
      Selvfølgelig. Du kan anvende noget mozzarellaost istedet, hvis du fortsat ønsker at de mætter lidt, men ikke ønsker smagen fra parmesan. Alternativt kan du eventuelt prøve med lidt mel (det har jeg dog ikke selv prøvet) 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Må små på 6 mdr. godt få mad med stegeskorpe`?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Hej og tak for dit spørgsmål. Sundhedsstyrelsen har ikke nogen officiel anbefaling omkring stegeskorpe og børn. Det anbefales dog, at man for så vidt koger eller bager det meste af maden til sine helt små babyer. Denne anbefaling går dog i endnu højere grad på, at ting som er stegt ofte kan være sværere at gumle sig igennem. Det er dog rigtigt, at en sort stegeskorpe ikke er sund (for nogle), derfor bør man til de helt små (fra 6 mdr.) forsøge at stege maden lidt lettere, så både smag, kvalitet, konsistens og sundhed bibeholdes. Håber det giver svar på dit spørgsmål 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butternutstykker (fra 6 mdr.)