Tidsbesparende tips i en hverdag med job, børn og manglende timer i døgnet (og arme på kroppen) (del 2)

Tidsbesparende tips i en hverdag med job, børn og manglende timer i døgnet (og arme på kroppen) (del 3)

aeggepandekager

Jeg har de sidste to dage skrevet lidt om madplaner og food prep. I dag vil jeg skrive lidt mere om min venindes smarte forslag med at lave aftensmad til to dage på en dag.

Igen: Tidsbesparende og fantastisk, når man har mange børn, få timer og to arme. Derudover er dette et af de tips, som de fleste kan overskue. Har du derfor læst om madplaner og food prep og tænkt:

Ja ja…Den er fin med dig. Det der kommer jeg aldrig til at kunne overskue”.

Så kan det her måske bruges.

3.To-i-en-ret aftensmad

To-i-en-ret går i sin overskuelige natur ud på, at du forbereder en ret, serverer den og spiser den. Og når du skal til at rydde op, så anvender du resterne til at lave en ny ret. Måske mens ungerne får et aftenbad, ser Disney, får nattøj på eller hvad jeres aftenrutine eller går ud på.

Den nye ret smækker du i køleskabet, og den er nu klar til at ryge i ovnen dagen efter, når du igen kommer halvsvedende hjem med ungerne efter en lang dag på job og med favnen fuld af børn.

Jo, det kræver at du laver mere mad (ofte dobbelt-op) den ene dag, men til dette kan jeg fortælle dig, at en dobbelt portion af spaghetti kødsovs ikke tager dobbelt så lang tid at lave.

Hvilke retter kan man så anvende dette geniale koncept til?

  • Spaghetti kødsovs/Lasagne: Lav dobbeltportion af kødsovsen. Spis dig mæt i pasta og sovs. Når du rydder op: Hæld resten af sovsen op i et fad sammen med mornaysauce, lasagneplader, ost eller hvad du ellers har i din lasagne. Kom film over fadet og ind i køleskabet til dagen efter, hvor den nu kun kræver godt 30 minutter i ovnen.
  • Chili con carne/wraps: Samme procedure. Dobbelt portion af chili con carne. Gem resten til dagen efter og anvend den sammen med guacamole og grøntsager i varmede fuldkorns-wraps. Alternativt fyld det i wraps om aftenen, tilsæt eventuelt flere grøntsager, rul dem og kom dem ned i et ildfast fad, ost over, film over og i køleren. Igen kræver det kun 20 minutter i ovnen dagen efter.
  • Frikadeller/pirog: Dobbeltportion frikadeller med grøntsager og kartofler (frikadellerne eventuelt lavet i ovnen, hvis du, som mig, ikke magter at vende-og-dreje dem). Spis, og gem resten af frikadellerne og grøntsagerne. Disse kan du under oprydningen nu smide i en tærtedej (ja, den kan du købe dig til) sammen med pesto. Fold tærtedejen hen over det hele. En smule ost og i køleskabet. Kan ryge i ovnen dagen efter, og serveres som pirog.
  • Wok med kylling/æggewraps: Det siger vel egentligt sig selv. Gem resterne af wokken. Og lav æggewraps imens børnene bliver vasket. Derefter på køl. Kan serveres med det samme dagen efter.
  • Stort set alle slags grøntsager som ikke bliver spist og specielt kartofler som ikke bliver spist: Lav dem til en suppe og sæt på køl (eller fryseren). Skal så kun opvarmes på dagen.

Har I andre gode ideer til at få enderne i hverdagen til at gå op? Eller andre forslag til to-i-en-ret aftensmad?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tidsbesparende tips i en hverdag med job, børn og manglende timer i døgnet (og arme på kroppen) (del 2)