Diarré og andre ubehageligheder

Rødbedegrød (fra 6 mdr.)

roedbedegroed

Jeg kan blive helt glad, hvis jeg kan få “snydt” grøntsager i ungerne helt fra morgenstunden. Så føler jeg mig allerede halvt i mål inden klokken er syv, hvilket er en meget rar følelse.

Derudover elsker jeg, når morgenmaden får en smule variation. Det er ikke ofte, at det sker, da både jeg og ungerne helt klart foretrækker banan-havregrød til morgenmad. Denne grød er dog næsten ligeså sød, og derfor gik det let med at få børnene til at smage.

Denne version kan serveres fra 6 måneder, da den er fyldt med fiberrige rødbeder. Du kan læse mere om de forskellige anbefalinger og hvorfor rødbeder først må serveres fra 6 måneder her.

Ingredienser: 

(en stor portion)

1/2 dl. finvalset havregryn

1,5 dl. vand

30 gram kogt rødbede

60 gram æble

1/2 tsk. vanilie

Tilberedning: 

Blend rødbeden med æblet, samt halvdelen af vandet, til en helt ensartet lyserød mos. Varm en gryde op med alle ingredienserne og lad den varme under omrøring i ca. 2 minutter til du har en tyk lækker grød.

Tilsæt eventuelt fedtstof (1 tsk. pr. portion) samt modermælkserstatning/modermælk, hvis dit barn er under 9 mdr. eller hvis du ønsker en mere flydende konsistens.

roedbedegroed1

Tip: Du kan læse mere om hvor meget frugt og grønt man anbefaler til børn her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Diarré og andre ubehageligheder