Hindbærpandekager til de kolde morgener (6 mdr.)

Morgenmadsboller (fra 9 mdr.)

gulerodsboller1

Mangler du en morgenmadsbolle, som smager godt, er nemme at lave og har den perfekte kombination af sprød skorpe og blød spis-mig-med-smør indre? Så kunne de her meget vel være svaret.

Jeg kan ikke gøre noget ved hævetiden, som de fleste boller, trods alt kræver. Jeg lover dog, at de er det værd og at hele familien kan spise med.

Og ja. Jeg ved godt at billedet ville have været så meget bedre, hvis jeg havde taget det lige efter at bollerne kom ud af ovnen, men ærligt talt. Jeg kunne ikke vente. Jeg åd selv en. De skulle jo prøve-smages. Og så var ungerne der. Ja, sådan kan det gå…

Ingredienser: 

(10 små boller)

3 små gulerødder

25 gram gær

2 dl. lunt vand

1 dl. A38

1 dl. fuldkornshvedemel

1 tsk. salt

500 gram hvedemel

Tilberedning: 

Tænd ovnen på 200 grader.

Skyl, skræl og riv gulerødderne fint enten på et rivejern eller i en miniblender.

Smuldr gæret i en stor skål. Hæld det lune vand over gæren og tilsæt A38. Opløs gæren.

Kom den revne gulerod og fuldkornshvedemelet i skålen og rør godt.

Tilsæt salt og rør igen.

Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Ælt dejen godt igennem, enten i hænderne eller på en røremaskine. Dejen skal slippe køkkenbordet og være en sammenhængende dej.

Lad dejen hævet et lunt sted i minimum 15 minutter.

Form 8-10 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve igen i 10 minutter.

Pensl bollerne med mælk eller æg (eller undlad, hvis du ligesom mig ikke havde nogle af tingene) og bag bollerne i ca. 15 minutter.

 


Er du blevet bidt af at bage kan disse boller også anbefales. Ligesom at disse er et godt sundt indspark til frokosten.

4 kommentarer

  • Agata

    Tak i lige måde😀 skal bage dem igen i aften 😎

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Agata

    Hejsa
    Og tak igen for en fantastisk side😀 Jeg er vild med at lave dine opskrifter.
    Ang de her morgenmadsboller kan jeg ikke helt få det til at være nok med de 5 dl hvedemel.
    Kan det passe der skal en del mere i.?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Agata

      Hej nu prøvede jeg dem lige igen😀 kan det passe det er 500g mel og ikke 5 dl? For så passer det nemlig her.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbritt

      Kære Agata,
      Undskyld det forsinkede svar. Hmm….Det er hundrede år siden, at jeg sidst lavede dem, men du kan da måske godt have ret i, at det er en skrivefejl. Fedt at du kastede dig ud i dem alligevel 🙂 Jeg opdaterer opskriften.
      Rigtig god dag 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbærpandekager til de kolde morgener (6 mdr.)